Naše bravčové mäso má výborné nutričné zloženie aj pre minimálnu hmotnostnú stratu šťavy počas uskladnenia či kuchynskej úpravy. Práve táto šťava obsahuje veľmi dôležité zložky mäsa ako sú bielkoviny, aminokyseliny, vitamíny a minerály. Často sa stáva, že lacnejšie mäso z dovozu má v sebe veľa šťavy, ktorá vytečie, a to spôsobuje, že spotrebiteľ v konečnom dôsledku cenu preplatí, pretože výhodnejšie je mäso s minimom vytečenej šťavy.
https://www.agrobiznis.sk/component/content/article/1/6167-komentar-koko-naozaj-stoji-bravove?fbclid...
Priatelia, čo sa stane, ak namiesto nákupov v supermarkete nakúpite jedlo priamo od svojho farmára alebo si ho sami dochováte/dopestujete?
Čím je kratšia cesta jedla na tanier, tým je lepšie pre planétu a nás. Vaše jedlo je čerstvejšie, tým pádom má viac vitamínov.
Koľko percent peňazí skončí v medzičlánkoch? Čím je dlhšia cesta jedla, tým je väčšia (a zbytočnejšia) uhlíková stopa, počas ktorej sa tiež stráca na kvalite jedla.
Priamo od farmára nemusí byť zbytočne balené v prepravných boxoch a nezmyselných plastových obaloch.
Všetci sme si zvykli na pohodlnosť nakúpiť všetko pod jednou strechou, ale takýto malý krok môže mať zásadný vplyv na naše zdravie, miestnu ekonomiku aj globálny problém s otepľovaním.
Najlepšie je mať vlastnú záhradku alebo sa spojiť priamo s farmárom.
©